3 unelte de design pentru o grafica superba

Creste-ti afacerea pe Snapchat in 4 pasi
January 5, 2017
Cum sa maresti lista cu adrese de email prin reclame YouTube
January 6, 2017
socialmarket.ro

3 unelte de design pentru social media cu ajutorul cărora puteți crea imagini superbe

Doriți ca imaginile dvs. împărtășite pe social media să aibă un aspect excelent și acest aspect să fie unul consistent?

Căutați aplicații sau programe a căror folosire să fie facilă

O grafică arătoasă este crucială în menținerea imaginii unui brand pe social media. În acest articol veți descoperi cum să utilizați trei instrumente de design grafic gratuite pentru a crea imagini perfecte pentru social media.

#1: Canva

Canva este un instrument  de design online gratuit binecunoscut și respectat (desigur, puteți accesa și fotografii premium pe Canva, dar procedeul în patru etape descris în acest articol nu necesită vreo plată).

socialmarket.ro

Pentru a începe, conectați-vă sau înregistrați-vă la Canva. Alegeți dimensiunea pânzei (dimensiunea  / tipul de grafică pe care doriți să o creați). În cazul în care doriți să creați o grafică pentru o platformă anume, alegeți pânza cea mai potrivită. Cu toate astea, dacă doriți o variantă care să se potrivească tuturor platformelor, puteți alege opțiunea Social Media, care are dimensiunea  de 800 x 800 pixeli (funcționează bine pe toate platformele principale, inclusiv Facebook, Instagram, LinkedIn și Twitter pentru desktop).

Alegeți o fotografie pentru fundal

Aveți nevoie de o fotografie excelentă pentru a stabili fundalul. Puteți căuta fotografii pe Canva care oferă atât fotografii gratuite, cât și unele contra cost la un preț de $1.

socialmarket.ro

În cazul în care nu găsiți nici o poză care să vă fie pe plac, atunci aveți la dispoziție alte site-uri pentru a găsi imagini gratuite, cum ar fi Gratisography și Unsplash.

               După ce alegeți o fotografie pentru fundal, fie faceți clic pe butonul Încărcare imagini proprii sau pur și simplu trageți fotografia de pe computer în browser. Apoi redimensionați imaginea făcând clic și trăgând spre exterior din colțuri astfel încât fotografia să întreaga pânză.

Suprapuneți o culoare

Acum că aveți fundalul, doriți să fie în culorile brandului dvs. Puteți face acest lucru prin aplicarea unei culori pe fundal. Este important să știți codurile hex de culoare ale brandului dvs., care sunt “#” urmat de șase caractere (de exemplu, codul hex pentru portocaliu este # FF9900). Apoi creați o casetă peste întreaga pânză, schimbați culoarea casetei cu una dintre culorile brandului dvs. și apoi reduceți transparența undeva în intervalul 50-70%, în funcție de fotografie și de cât de închisă este culoarea brand-ului dvs.

Includeți text

Utilizați fonturile specifice brandului dvs. pentru a adăuga text peste fotografie.

Iată o regulă: FOLOSIȚI MEREU TEXT ALB.

Cu excepția cazului în culoarea brand-ului dvs. este foarte luminoasă (cum ar fi galben sau crem), textul alb va arăta întotdeauna mult mai bine pe fundaluri colorate. Dacă aveți o culoare mai deschisă, atunci utilizați un gri foarte închis sau maro în detrimentul unui negru foarte închis, acest lucru va arăta mult mai bine.

Canva are unele caracteristici încorporate foarte interesante pentru așezarea textului. Pur și simplu faceți clic pe una din aceste caracteristici pentru a adăuga text. Veți dori să redimensionați caseta de text și să o aliniați central dacă este cazul.

Faceți clic și evidențiați fiecare element al casetei de text și modificați fontul în cel al brandului dvs. Canva vă permite să utilizați întreaga gamă de fonturi Google, un lucru foarte util pentru că această gama este una foarte variată.

Aveți posibilitatea să încărcați propriul font de bază non-Google, dar există o taxă pentru asta.

socialmarket.ro

Pur și simplu schimbați textul, scrieți ce doriți și redimensionați dacă este necesar. Încercați totuși să nu aveți prea mult text; un text scurt și la obiect este mai eficient.

Încărcați-vă sigla

Este de preferat ca logo-ul dvs. să fie într-un format care să arate bine pe un fundal colorat. Pentru a-l încărca, faceți clic pe Uploads (Încărcă) din partea stângă și apoi faceți clic pe butonul Încărcați imagini proprii pentru a alege fișierul sau pur și simplu trageți-l de pe computer.

Adăugați logo-ul designului dvs. în partea de jos, sub text, și dacă vreți mai mult de atât, puteți trece și adresa site-ului dvs. Și voila, ați terminat.

Urmează descărcarea acestei frumuseți! Click pe butonul Descărcare din colțul din dreapta sus pentru a descărca imaginea ca PNG, JPEG sau PDF.

#2: DesignBold

DesignBold este foarte similar cu Canva, dar are câteva caracteristici și stiluri de șablon diferite. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pentru DesignBold și veți vedea imaginea de mai jos. Acum va trebui să alegeți dimensiunea pânzei (dimensiunea / tipul de grafică pe care doriți să o creați).

socialmarket.ro

Din nou, dacă doriți să creați o grafică pentru o platformă specifică, alegeți pânza aplicabilă. Selectați opțiunea Social Media, care este de 800 x 800 pixeli, pentru o dimensiune care se potrivește tuturor platformelor principale, inclusiv Facebook, Instagram, LinkedIn și Twitter pentru desktop).

Alegeți o poză de fundal

            Pentru a face grafica mai atrăgătoare vizual alegeți o fotografie uimitoare și îndrăzneață pentru fundal. Puteți să căutați fotografii gratuite pe DesignBold sau să cumpărați credite pentru fotografii premium.

socialmarket.ro

Din nou, dacă nu găsiți nicio fotografie care vă place, puteți găsi imagini bune gratuite pe site-uri precum Gratisography și Unsplash sau încărcați propriile fotografii.

Suprapuneți o culoare

Deja începe să sune cunoscut, veți dori să adăugați culorile brandului dvs. acestei grafici, așa că veți folosi opțiunea de suprapunere a unei culori. Veți avea nevoie să știți codul hex al culorii dorite care este de forma “#” urmat de 6 caractere.

Apoi creați o casetă peste întreaga pânză, schimbați culoarea casetei cu una dintre culorile brandului dvs. și apoi reduceți transparența undeva în intervalul 50-70%, în funcție de fotografie și de cât de închisă este culoarea brand-ului dvs.

Includeți text

Urmează acum adăugarea textului specific brandului dvs. Click pe căsuța corespunzătoare textului și începeți să scrieți.

Faceți clic și evidențiați caseta de text și modificați fontul în cel al brandului dvs. (în curând va fi disponibilă opțiunea de a adăuga propriile fonturi dacă aveți un abonament premium).

Apoi pur și simplu schimbați textul cu ceea ce doriți să scrieți și redimensionați dacă este necesar. Țineți minte, un text mare și boldat atrage atenția așa că fiți conciși!

Încărcați-vă sigla

Pașii sunt aproape identici ca la Canva. Formatul logo-ului este foarte important pentru un fundal colorat. Pentru a-l încărca, faceți clic pe Uploads (Încărcă) din partea stângă și apoi faceți clic pe butonul Încărcați imagini proprii pentru a alegefișierul.

Adăugați logo-ul designului dvs. în partea de jos, sub text, și dacă vreți mai mult de atât, puteți trece și adresa site-ului dvs. Și voila, ați terminat.

Urmează apoi descărcarea imaginii.

#3: Google Slides

Google Slides este gratuit, ca parte componentăa Google Drive atunci când vă înscrieți pentru un cont Google gratuit.

Slides este ridicol de simplu de utilizat și foarte util pentru colaborări pentru că la același document pot lucra simultan mai multe persoane în timp real.

Aveți posibilitatea să descărcați produsul final în diferite formate: PDF, PNG, JPEG, chiar și sub formă de fișiere Microsoft PowerPoint.

socialmarket.ro

Pentru a începe, conectați-vă la Google Drive, faceți clic pe Nou în colțul din stânga sus și selectați Google Slides.

socialmarket.ro

Pentru a vă asigura că pânza este de dimensiunea dorită, selectați File > Page Setup. Apoi în fereastra apărută, selectați Custom, apoi Pixels și scrieți dimensiunea dorită.

Pentru a crea o grafică specifică unei platforme, aflați de ce dimensiune aveți nevoie și introduceți-o. Pentru o soluție universală, alegeți un pătrat, va funcționa bine pe toate platformele principale.

Apoi pașii sunt în mare parte aceiași ca la uneltele anterioare.

Alegeți o poză de fundal

Adăugați o poză de fundal, apoi click și trageți de colțurile ei pentru a vă asigura că poza ocupă întreaga pânză fără însă a se deforma.

Suprapuneți o culoare

Acum că ați setat fundalul, trebuie să suprapuneți o culoare care va face textul mai ușor de citit.

Creați o casetă peste întreaga pânză, schimbați culoarea casetei cu una dintre culorile brandului dvs. și apoi reduceți transparența undeva în intervalul 50-70%, în funcție de fotografie și de cât de închisă este culoarea brand-ului dvs.

Includeți text

Următorul pas este adăugarea textului. Cea mai recomandată culoare de text pentru un fundal colorat este albul. Pentru a adăuga text, faceți click pe căsuța T și creați o căsuță text. Apoi schimbați textul cu cel dorit de dvs. și redimensionați unde este cazul. Fiți conciși, la obiect, cu un text îndrăzneț veți obține rezultate mai bune.

Încărcați-vă sigla

Puteți să trageți logo-ul dvs. în Slides foarte simplu sau puteți da click pe iconul Images pentru a vă adăuga logo-ul.

Adăugați logo-ul designului dvs. în partea de jos, sub text, și dacă vreți mai mult de atât, puteți trece și adresa site-ului dvs.

Urmează apoi descărcarea imaginii. Alegeți File > Download As > PNG Image și veți avea imaginea în computerul dvs. În funcție de cum veți dori să utilizați această grafică, vă recomandăm să folosiți alte formate pentru descărcare. Pentru sharing în social media, PNG este opțiunea ideală, în schimb formatul JPEG este util pentru site-ul dvs. iar PDF este folosit pentru broșuri, flyere sau orice altă tipăritură.

            Sfaturi bonus

Utilizați text alb. Reamintim acest lucru pentru că este foarte important. Vă recomandăm să utilizați text alb ori de câte ori fundalul dvs. este colorat. Singura excepție este cea a fundalului deja deschis la culoare.

Aliniați totul. Și chiar ne referim la tot. Dacă este text, asigurați-vă că este centrat pe pagină sau aliniat corespunzător stânga sau dreapta.

Dacă introduceți o poză, asigurați-vă că este aliniată în raport cu ceva.

La final fiți atenți ca spațiul din jurul unei imagini sau casete text să fie același în toate direcțiile.

Folosiți culoarea cărbunelui, nu negrul. Dacă vreți să folosiți un fundal negru (#000000) sau text negru, atunci vă recomandăm o nuanță un pic mai deschisă (e.g., #191919). Va arăta mult mai bine.

Folosiți același font. Pentru a vă menține brandul recognoscibil, fiți consecvent în folosirea fonturilor și nu folosiți prea multe. Utilizați fonturi specifice pentru anteturi și paragrafe. Folosiți fonturi cât mai clare și mai ușor de citit, nimănui nu îi plac fonturile întortocheate. Și pe cât posibil, folosiți fonturile Google dacă brandul dvs. este accesat pe mai multe platforme.

Concluzie

Acest proces în patru etape foarte simplu de manevrat vă ajută să creați grafică uimitoare pentru social media care vă evidențiază brandul și, pe deasupra, arată și grozav. Fiecare din aceste instrumente este gratuit și este la libera dvs. alegere să hotărâți care credeți că vi se potrivește mai bine.

Metoda prezentată este perfectă pentru a crea grafică social media pentru a promova bloguri, webinare sau evenimente viitoare, oferte noi și multe altele.

Succes!

sm
sm

Comments are closed.