6 sfaturi de marketing pentru impact maxim al clipurilor video

socialmarket.ro
Cum sa iti cresti afacerea folosind YouTube
January 2, 2017
4 unelte utile pentru relatia cu clientii in social media
January 3, 2017

6 sfaturi despre video marketing pentru a maximiza impactul

 

Folosiți video-uri în businessul dvs. online? Așa ar trebui!

Vă întrebați cum puteți optimiza video-urile pentru a obține mai multe vizualizări și impresii? În acest articol veți descoperi șase ponturi ce vă vor ajuta să îmbunătățiți performanțele video.

#1: Determinați oamenii să dea click pe video în 7 secunde

Primul pas este să creați un video cu un conținut atractiv (cu cat lucrați mai mult la video, cu atât va performa mai bine). Chiar dacă plănuiți un Facebook Live, tot trebuie să vă gândiți dinainte ce veți spune și cum o sa executați filmarea.

Iată câteva sfaturi cu privire la modul de planificare și execuție a video-urilor în mod corespunzător:

Uitați-vă direct spre privitorii video-ului în primele 3-7 secunde. Aceste secunde sunt decisive pentru video-ul dvs., deoarece în acest interval de timp privitorii decid dacă vor continua să vă urmărească sau vor părăsi filmarea. Folosiți aceste secunde vitale pentru a expune valoarea informațiilor oferite sau introduceți o întrebare la care veți răspunde pe durata video-ului.

Conținutul audio este foarte important, dar nu neglijați nici elementele vizuale. Conform statisticilor Facebook, 85% din vizualizările video sunt efectuate fără sonor. Pentru a determina vizitatorii să dea sonor video-ului, folosiți efecte vizuale interesante și schimbați multe cadre de imagini. Când spectatorii pornesc sunetul, Facebook înregistrează modificarea concluzionând că oamenii se bucură de acel video.

#2: Optimizați-vă video-urile pentru căutări

Conținutul este prioritatea numărul 1, dar un aspect important pentru reușită o reprezintă și optimizarea video-ului pentru căutări.

Când încărcați un video pe YouTube, faceți acest lucru în modul Privat, astfel încât să-l puteți optimiza în mod corespunzător înainte de a-l pune la dispoziția publicului general.

socialmarket.ro

Alegeți un titlu și o descriere atractivă și tag-uri relevante. YouTube apreciază timpul petrecut pentru vizionarea video-urilor, dar platforma ține cont și de sesiunile de vizionare. Este foarte important ca spectatorii să rămână pe YouTube și după terminarea video-ului, deci aveți grijă să adăugați adnotări personalizate, conținut sugerat și apeluri la acțiune în video-ul dvs.

Dacă vizitatorii dvs. vor urmări și mai multe video-uri pe canalul dvs., acesta va fi privit de YouTube drept un puternic indicator de calitate al conținutului.

#3: Share-uiți video-urile pe mai multe canale social media

Dacă aveți o audiență mare și pe alte canale social media, ar fi bine să share-uiți video-urile și acolo. Traficul din rețelele de socializare va mări numărul de vizualizări obținute permițând, în același timp, audienței să se conecteze cu afacerea dvs.în mai multe moduri.

De exemplu, dacă aveți un cont de Snapchat, păstrați cele mai bune povești pe smartphone, iar apoi postați-le pe Facebook sau Twitter. Includeți șiusername-ul de Snapchat înpostare, ca și apel la acțiune, și cereți-le urmăritorilor dvs. să se conecteze cu afacerea și prin Snapchat pentru a obține informații noi și conținut în exclusivitate.

Tactica funcționeazăși pe alte platforme sociale. Vă sfătuim să share-uiți video-urile de pe YouTube pe mai multe platforme și, dacă site-ul dvs. permite, încorporați-le, oferind detalii despre produsul/serviciile oferite de businessul dvs.

Prin postarea și re-postarea video-urilor pe mai multe rețele sociale faceți un pas înainte pentru a obține un număr mare de vizualizări și o mai mare expunere a brandului afacerii dvs.

#4: Interacționați cu cei care vă vizionează video-urile

Vizualizările nu trebuie să se oprească după un singur video. Audiența trebuie direcționată spre a urmări și alte video-uri ale dvs. Acest lucru se poate realiza dacă veți interacționa des cu telespectatorii canalelor dvs. video. Răspundeți comentariilor și încurajați-i să își spună părerea despre video sau subiectul dezbătut în video.

O comunitate în care audiența se simte bine, apreciatăși având rol activ atunci când face comentarii, aduce sugestii sau îmbunătățiri, este cheia creșterii numărului de abonați. Când oamenii se abonează la canalul dvs. YouTube vor primi o notificare atunci când noi clipuri video vor fi postate, element deosebit de important pentru creșterea numărului de vizualizări și poziția video-ului dvs.în căutările YouTube și Google.

Pentru transmisii video live, angajamentul dintre businessul dvs.și oameni se întâmplă în timp real. Răspundeți-le celor care comentează, dați-le de înțeles că mesajele lor sunt importante pentru voi și că opinia lor contează pentru dvs.

Din când în când, reamintiți subiectul video-ului și chiar numele dvs. Faceți asta pentru vizitatorii care tocmai au început să urmărească video-ul vostru live și care au nevoie să știe cine le vorbește și care este topicul discuției.

#5: Plătiți pentru a vă promova video-urile

Dacă aveți un video deosebit, care poate atrage o audiență mare, luați în considerare promovarea sa.

YouTube și Facebook dispun de platforme eficiente de promovare și vă pot direcționa video-urile către audiența dorită. Chiar și cu un buget mic veți obține o creștere a numărului de vizualizări și a numărului de abonați.

Pentru o prezentare cu succes a conținutului, creați o introducere incitantăși extrem de atractivă. Adăugați subtitrare pentru cei care vizualizează video-ul fără sonor, definiți audiența țintă, setați-vă parametrii și răspundeți tuturor comentariile urmăritorilor.

#6: Gândiți strategia ținând cont de observațiile oferite de Analytics

După ce postați clipurile video, este indicat să evaluați și performanta lor. Logați-vă în contul de YouTube sau Facebook și uitați-vă la datele oferite de Analytics sau Facebook Insights.

Când verificați performanțele atinse, uitați-vă întâi la rata de respingere și renunțare. Acest raport vă indică în ce moment al video-ului auditorii renunță și ies de pe video. De asemenea raportul Analytics vă poate ajuta să descoperiți slăbiciunile conținutului video-ului dvs. Căutați trenduri comune de abandon și vedeți dacă observați ceva probleme (remediați-le sau evitați-le în viitoarele video-uri).

socialmarket.ro

În continuare, urmăriți numărul de vizualizări pe întreaga perioadă de timp. Acest raport vă va indica ce conținut rezonează cel mai bine cu audiența dvs. Răsfoiți analytics-ul și observați ce video-uri sunt în creștere ca număr de vizualizări, apoi ajustați-vă strategia.

Facebook are de asemenea un instrument analytics numit Facebook Insights. Aici puteți vedea numerele din audiența dvs.: numărul de vizualizări ale video-urilor, numărul celor care s-au uitat la video minim 30 de secunde și procentajul celor care au urmărit peste 30 de secunde din video-ul dvs. De aici puteți concluziona și determina pentru viitoarele video-uri durata și ce tip de conținut este preferat de audiență.

Concluzii

Atragerea vizualizărilor video se poate dovedi o mare provocare. Pentru a avea succes trebuie să fiți creativ și să depuneți un pic de efort. Dacă creați video-uri cu un conținut de înaltă calitate, optimizați-le, share-uiți-le, interacționați cu telespectatorii lor, analizați rezultatele, iar astfel veți fi pe calea cea bună pentru maximizarea numărului de vizualizări!

 

sm
sm

Comments are closed.