7 ponturi pentru îmbunatatirea vanzarilor online folosind social media

social market
Creeaza povesti fabuloase pe Instagram
January 6, 2017

7 ponturi pentru îmbunătățirea vânzărilor online folosind social media

Doriți să îmbunătățiți procesul de vânzare online? În acest articol veți descoperi 7 sfaturi pentru îmbunătățirea comerțului online folosind social media.

#1: Folosiţi aplicații de chat pentru suportul clienților și al vânzărilor

Având o rată de retenție și de implicare mai mare, aceste aplicații au devenit rapid cea mai bună alegere pentru clienții care doresc să fie în contact direct cu magazinele online. Cu alte cuvinte, dacă nu utilizați aplicații de chat pierdeți o imensă oportunitate socială.

#2: Încurajați-vă clienții să împărtășească în social media experiența lor de client

Succesul în social media depinde de modul în care alții vorbesc despre afacerea dvs. și nu cum o prezentați dvs. online (1 din 3 utilizatori de Facebook cumpără un produs numai după ce dau shareși citesc comentariile altor oameni despre acesta).

O unealtă utilă este AddShoppers.

Este o pârghie foarte utilă care vă vine în ajutor astfel încât satisfacția clientului dvs. să interacționeze cu audiențe pe care le-ați ignorat sau ratat complet și “să bată fierul cât e cald”.

#3:  Beneficiați din conținutul generat de useri

Conținutul generat de utilizatori este conținutul creat și distribuit de către fanii, clienții și urmăritorii afacerii dvs. pe platformele sociale, fie el spontan, fie obținut prin concursuri sau cadouri.

Conform Business Insider, vizitatorii care descoperă conținut creat de alți useri au 97% șanse de a efectua o conversie față de cei care nu găsesc astfel de conținut pe site sau în social media. Imaginile cu produsele dvs. create de utilizatori au un impact și mai puternic. Dacă folosiți Instagram, aplicația Yotpo vă poate ajuta enorm.

#4: Creați conținut strâns legat de evenimente, anotimp sau subiecte fierbinți

Spre exemplu, dacă este 1 Decembrie, adăugați imagini cu drapelul României atât în site, cât și în social media.

Creați postări cu conținut legat de evenimente în desfășurare, despre care credeți ca publicului dvs.îi pasă.

#5: Monitorizați conversațiile din social media despre afacerea dvs.

Social media este o mină de aur pentru a asculta și a participa la conversații cu clienții. Selectarea informațiilor este arta de a obține informații valoroase prin observarea, compilarea și analizarea conversațiilor despre brandul dvs., industrie și competitori.

O unealtă extrem de utilă pentru “ascultarea“conversațiilor despre afacerea dvs. este Talkwalker. Este un instrument de analiză și raportare a activității din social media care examinează atât textul cât și conținutul vizual. Va analiza performanța brandului dvs. față de competitori, vă va indica temele de conversație în social media și chiar va urmări hastagurile # virale,identificând factori de influență relevanți.

#6: Creați o experiență ușoară de cumpărături din pagina dvs. social media

Butoanele de cumpărături permit utilizatorilor să facă achiziții ușor și în deplină siguranță. Ele reduc procesul care implică completarea multor câmpuri la un singur click.

Butonul de cumpărături Facebook Messenger – introdus în luna septembrie 2016, permite utilizatorilor să facă cumpărături direct din Messenger. Acest buton deschide un dialog nativ pentru finalizarea comenzii Messenger și permite oamenilor să utilizeze informațiile stocate în Messenger.

#7: Adăugați întotdeauna imagini deosebite

Toate paginile social media conțin imagini, dar publicul devine din ce în ce mai selectiv. Un studiu făcut de Chute Digiday a stabilit că mai mult de 70% dintre respondenți găsesc imaginile de cel puțin 2 ori mai sugestive decât textul.

Dacă nu sunteți expert grafician și nici nu vă permiteți să angajați unul, puteți folosi site-ul Buffer Pablo pentru a crea imagini. Selectați din peste 600.000 de imagini gratuite sau încărcați imaginile dvs.și modificați-le pentru a obține un aspect mult mai plăcut.

Dacă doriți să creați un infografic de excepție, utilizați Venngage. Site-ul oferă sute de template-uri și posibilitatea de creare de infografice extreme de ușor.

sm
sm

Comments are closed.