Cum sa creezi rapid clipuri video de calitate

socialmarket.ro
Cum sa iti cresti afacerea folosind YouTube
January 2, 2017
socialmarket.ro

Producție video: cum să creezi rapid videoclipuri de o înaltă calitate

Creați clipuri video pentru fani și urmăritori? Doriți să îmbunătățiți calitatea lor?

În acest articol vom explora mecanismele producerii unor video-uri de calitate și vom prezenta uneltele necesare pentru a le realiza.

De ce un video este atât de important astăzi

Una dintre cele mai simple și mai practice modalități pentru oameni de a învăța este prin video, deoarece ei pot vedea efectiv un anumit proces. Chiar și atunci când video-ul nu se bazează pe o demonstrație practică, de exemplu un tutorial software, există un mare avantaj în a vedea o altă persoană; prin observarea expresiilor și obiceiurilor acelei persoane se poate reduce semnificativ timpul necesar învățării.

Dacă utilizatorii sau chiar anumite afaceri vor profita de avantajul educării prin intermediul video-urilor și dacă transformă acest lucru în ceva distractiv și interactiv, atunci vor reuși să rezoneze cu oamenii.

Ce trebuie să faceți înainte de a începe înregistrarea

            Indiferent dacă utilizați un smartphone sau un aparat foto DSLR, un singur lucru vă recomandăm înainte de înregistrare, și anume verificarea mediului înconjurător. Căutați și eliminați orice distragere din fundal. De exemplu, dacă există zgomot de fundal generat de mașini, puteți schimba locația. Dacă există o parte din biroul dvs. care nu arată tocmai bine și trebuie curățat, mai întâi faceți ordine.

            De asemenea trebuie să vă gândiți și la fundal care nu trebuie să fie unul la întâmplare. De exemplu, atunci când facem videologs (bloguri video) ca motivație pentru antreprenorii creativi care se gândesc să renunțe, recomandăm folosirea unor rafturi cu cărți pe fundal. De ce? Pentru că transmitem un mesaj subliminal, practic toate acele cărți reprezintă o colecție de oameni care au reușit să realizeze ceva și care ar fi putut la fel de ușor să renunțe.

Este necesar să luați în considerare și alte aspecte, cum ar fi sunetul, iluminatul camerei, faceți mai întâi o poză pentru a verifica încadrarea imaginii și compoziției acesteia înainte de a filma.

Fotografia vă oferă un ajutor important în a vă asigura că videoclipul va fi realizat la unghiul optim. Ca bonus, dacă fotografia este una foarte bună, o puteți folosi ca miniatură sau ca imagine de promovare în social media a video-ului.În acest fel nu mai trebuie să căutați un cadru utilizabil din materialul filmat.

Trebuie, în prealabil, să pregătiți conținutul. S-ar putea să aveți nevoie de un scenariu pe care să îl respectați.

De exemplu, în cazul în care videoclipul dvs. este axat pe prezentarea unui produs sau serviciu, ar fi de preferat să aveți în fața ochilor o serie de detalii specifice despre produs sau serviciu.Ca alternativă, ați putea citi notițele și le memora, astfel nu veți avea nevoie de ele în timpul filmării. Puteți lipi notițele de camera de filmat, puteți pune pe cineva să vi le țină sau chiar să folosiți o aplicație de tip teleprompter pentru smartphone sau tabletă (PromtSmart în iTunes sau Teleprompter Pro în iTunes și Google Play).

Filmarea efectivă

A fi stingher în fața camerei de filmat este unul dintre cele mai mari obstacole în filmarea unui video de calitate (alături de necunoașterea terminologiei specifice sau lipsa echipamentului corespunzător). Deoarece sunt multe persoane care nu se simt confortabil în fața unei camere de filmat, iată câteva sfaturi utile:

–           Imaginați-vă că aveți în fața ochilor o persoană și nu o cameră de filmat. Dacă nu vă puteți imagina asta, atunci încercați să vă prefaceți că vorbiți cu o persoană apropiată, cel mai bun prieten, iubita/iubitul, soția/soțul sau orice altă persoană favorită.

–           Imaginați-vă că vorbiți doar cu o singură persoană. În același mod trebuie să comunicați cu aparatul de filmat și să creați o legătură emoțională ca și cum ați discuta cu o ființă umană.

–           Mulți oameni nu realizează este faptul că o mulțime de persoane pe YouTube se consideră introvertiți. Se filmează în locul pe care-l consideră sigur (birou, dormitor, camera de zi sau propria curte), astfel nu vor experimenta judecăți din partea altora. Își permit să facă greșeli deoarece acestea pot fi eliminate ulterior prin editare în post-producție. Acest lucru are un rol important în transmiterea unei atitudini încrezătoare.

  –           O modalitate de a îmbunătăți calitatea producției dvs. este de a trage mai multe duble. Când realizați scenele de introducere sau de final este de preferat să variați modul în care le realizați astfel încât să aveți o plajă largă de scene în caz că este ceva în neregulă din punct de vedere al posturii, sincronizării sau ritmului.

–           Iată un truc simplu pentru a puncta greșelile făcute în timpul filmării pentru a le identifica mai ușor în timpul editării. Ori de câte ori vă dați seama că ați făcut o eroare, vă opriți și repetați de trei ori. Când editați veți identifica mult mai repede și mai ușor eroarea și o puteți elimina rapid, păstrând dubla cea mai bună, astfel editarea devine mult mai rapidă.

–           Trebuie să aveți niște scene de început și final constante, atunci când vă spuneți motto-ul sau citatul favorit, trebuie ca audiența să le știe și să le poată repeta o dată cu dvs. Acest lucru vă evidențiază, vă conferă unicitate și vă asigură continuitate în timp.

Editarea

Pentru începători, mai ales dacă utilizați smartphone, există o mulțime de instrumente de editare excelente și gratuite. Cele mai multe dintre aplicațiile smartphone sunt gratuite sau costă 5-10$.

Suntem fani Adobe Premiere Clip care este simplu de utilizat. Tot ce vă trebuie este un cont gratuit Adobe la care vă puteți înscrie prin e-mail. Acesta vă poate încărca video-ul direct pe YouTube și Facebook. De asemenea, are filtre de culoare, are câteva piese care lipsite de drepturi de autor, deci le puteți folosi gratis pentru a asigura un fundal audio, puteți mixa sunetul, edita clipurile, elimina scene din clip și multe altele.

În plus, dacă aveți software profesionist, cum ar fi Adobe Premiere Pro, puteți realiza o variantă brută, nefinisată a video-ului cu Premiere Clip de pe telefon, îl salvați în Creative Cloud, apoi de la calculator puteți să îl modificați și editați folosind opțiunile avansate de editare.

Dacă aveți un iPhone, atunci aveți și aplicația iMovie. Mai există FilmoraGo (iPhone și Android) și CyberLink Power Director, care este doar pentru Android.

socialmarket.ro

A filma cu un smartphone este convenabil, mai ales atunci când călătoriți; acesta este modul în care noi, echipa SocialMarket, creăm videoclipuri atunci când călătorim, este mai simplu aşa decât să folosim aparatele de filmat.

Deja tehnologia a avansat atât de mult încât am văzut videoclipuri excelente, de o înaltă calitate efectuate cu telefonul.

Editarea pe un iPad este mult mai puternică şi puteți fi mai precis pentru că aveți un ecran mai mare cu care să lucraţi.

Atunci când doriți să începeți să adăugați lucruri suplimentare, precum imagini secundare, să adăugaţi track-uri audio complexe, să animaţi intro-urile şi outro-urile (secvenţele de început şi de final), chiar să introduceți note de subsol sau grafici în mișcare, atunci în mod clar aveți nevoie de un software mai profesionist. Cu toate acestea, puteți face aceste lucruri pe calculator cu programe care nu sunt atât de sofisticate și destul de permisive ca preț.

Programe gratuite de editare video precum HitFilm4DaVinciResolveiMovie și versiunea legală a Windows MovieMaker sunt, deși limitate, unelte puternice care vă pot ajuta să realizați clipuri de calitate.

Dacă vreți ceva mai avansat dar rezonabil ca preț, vă recomandăm Camtasia pentru captură de ecran (puteți face acest lucru și gratuit cu OBS), aplicații precum Adobe Premiere Elements, care este o versiune mai simplificată a Premiere Pro ($75)și Corel Video Editors Suite pentru $100.

Vă întrebați dacă este cazul să filmați în UltraHD? Considerăm că pentru o persoană obișnuită, o afacere sau un comerciant acest lucru nu își are sensul momentan. Tehnologia este încă la început și încă nu merită. Cu toate acestea, UltraHD oferă opțiuni creative pentru cei care fac clipuri avansate. De exemplu, după ce se filmează ceva în 4K, se poate mări foarte mult pentru a putea obține material utilizabil mai târziu.

Descoperirea începutului de an 2017

Prisma, disponibil atât pe iOS cât și pe Android, vă utilizează imaginile, fie că le faceți pe loc sau le importați, și le aplică diverse filtre artistice.

socialmarket.ro

Prisma este ușor și intuitiv în utilizare. Există o mulțime de filtre artistice, astfel încât să puteți face fotografiile să pară ca fiind făcute cu pensula, desenate de mână, în stil Van Gogh sau Picasso, și multe altele. Este o modalitate foarte bună de a vă transforma poza de profil într-o lucrare artistică personalizată. Când publicați imaginea, există un pătrat Prisma în colțul din dreapta jos. Cu toate acestea, aveți posibilitatea să îl  dezactivați.

 

sm
sm

Comments are closed.